Fietsje

Geen reacties

'Tik-tik, tik-tik...'

Hij lag stil op zijn rug en luisterde naar het zachte getik van de ventilator boven het bed. Als hij zich concentreerde, kon hij de schoepen van de fan zien draaien in het beetje maanlicht dat door de gordijnen heen naar binnen kwam sijpelen.

Voor de zoveelste keer die nacht liet hij de hele film van die noodlotige dag voor zijn geestesoog voorbij komen, vanaf het moment dat hij in de tuin omhoog keek, opgeschrikt door een afwijkend geraas, tot het moment dat hij duizelend van slaap en vermoeidheid, met de ochtendzon in zijn nek achter het stuur van de BMW kroop om terug naar huis te rijden. E?n lange film, versneld, maar compleet in al zijn verschrikking, zonder cuts, zonder gaten....

'Tik-tik, tik-tik...'

Alles had hij met haar besproken. Of met anderen, die erbij waren geweest of er voor geleerd hadden het te begrijpen. Hij was het kwijt. Tenminste, dat had hij altijd gedacht. Toch was zij het die hem deed twijfelen. Zij sprak over een beeld dat hij zich niet kon herinneren, een beeld dat hem volgens haar regelmatig deed schreeuwen in zijn slaap. Ze had hem er nooit over willen spreken, zei ze vanavond nog. Omdat ze dacht dat het vanzelf over zou gaan. Maar dat deed het niet....

'Tik-tik, tik-tik...'

Hij probeerde de gebeurtenis, zoals hij haar in zijn slaap zou hebben omschreven, in te passen in de film. Het lukte niet. Een verbogen kinderfietsje in het puin, twee beentjes.... Hij huiverde, durfde niet verder te denken. Dit kon gewoon niet. Misschien had hij het van iemand anders gehoord, was het bij hem blijven hangen en had hij het in zijn onderbewuste herinneringen opgeslagen. Speelde zijn fantasie hem geen parten? Probeerde hij niet iets te verklaren wat misschien gewoon een droom was geweest? Maar waarom kwam het dan steeds terug? En waarom kwamen de beelden hem niet bekend voor?? Was het daarom dat de film zo bij hem bleef, omdat hij toch misschien niet compleet was..?

'Tik-tik, tik-tik...'

Hij draaide zich om en deed zijn ogen dicht. Even later stond hij in de tuin en keek omhoog...

Door Suffie

Maandag 06 Oktober 2003 te 10:13 am

Geplaatst in Rotting en Verval

Geen reacties

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.