Dag Piet..

Zeven reacties

Verdomme Piet! Wat flik je me nou? Van alle mensen die ik in beeld had was je de laatste waarvan ik verwachtte dat je er tussenuit zou knijpen. En waarom zo lullig? Sterven doe je in bed, met je familie om je heen en na een dramatisch afscheid, niet tijdens een potje voetbal in ??n of ander koud gat in Noord-holland. Alsof je niet tegen je verlies kon...

Maar dat kon je prima, Piet. Beter dan ik in ieder geval. Jij lachte om je eigen fouten, maar ook om de mijne. Je besprak ze ook liever in de kroeg achter een glas bier en een pot pinda's dan aan je ongezellige en statige bureau. Jij leerde mij relativeren toen een onschuldig slachtoffer viel door wat ik als mijn fout beschouwde, maar wat jij uiteindelijk terecht een ongelukkige samenloop van omstandigheden noemde. Daarna tracteerde je me op nog een biertje en graaide nog een handje nootjes.

Ik heb nooit begrepen hoe je zo snel naar de top klom. Je gebruikte geen diplomatieke taal, zat liever met een bak koffie op de werkvloer dan dat je vergaderingen bijwoonde en liep vrijwel altijd met je handen in je zakken en je stropdas op half zeven, ook bij de gelegenheden waarbij enig decorum op zijn plaats had geweest. Maar ik snap het wel: je had draagvlak! Je mensen liepen met je weg, omdat ze wisten dat je kundig en eerlijk was, omdat je achter ze stond en omdat je oor had voor hun wensen en klachten. En op die manier verzette je bergen die geen enkele andere baas in beweging kreeg.

Ik hoorde het per ongeluk, van iemand die dacht dat ik het al lang wist. Iemand die ook geen enkel idee had van welke band ik met je had. Hij moet raar opgekeken hebben van mijn witte bakkes en het feit dat ik even moest gaan zitten om van de schrik te bekomen. Ik was vast niet de enige die zo reageerde, daarvoor was je te geliefd. Maar toch was je zelfs nu in staat om me iets te geven dat me persoonlijk raakte. Alsof je voor ieder die je kende afzonderlijk was gestorven...

Neuk ze maar eens goed op daarboven, Piet. Daar was je goed in en het wordt wel weer eens een keertje tijd ook....

Door Suffie

Maandag 26 Januari 2004 te 11:41 am

Geplaatst in Mooi & Warm

zeven reacties

 1. Mooi triestig stukje…

   karin

  karin

  (URL)

  26-01-’04 11:47

 1. dag Piet!

   Acnaib

  Acnaib

  (URL)

  26-01-’04 12:05

 1. Naar om een goede vriend te moeten
  missen. Sterkte.

   Stille Genieter

  Stille Genieter

  27-01-’04 00:15

 1. Weet niets te zeggen Sterkte Suffie!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  27-01-’04 13:05

 1. Sterkte!

   SveMic

  SveMic

  (URL)

  27-01-’04 21:51

 1. Uit het in memoriam in Elsevier (laatste week) begrepen dat het een man was die zeer goed was voor zijn taak. Voor jou is het persoonlijk moeilijk, maar voor het volk zou het fijn zijn als we meer van zulke veldwachters zouden hebben.

   Boer Biet

  Boer Biet

  28-01-’04 12:59

 1. Erg mooi geschreven, Suf!

   ROSMALENJUNK

  ROSMALENJUNK

  29-01-’04 11:49

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.