Wandelmeneer...

Zeven reacties

Wandelmeneer is dood. Gisteravond, toen Suffie zich op zolder nestelde onder de zonnehemel en hem opdracht gaf een fijne, meditatieve CD ten gehore te brengen, gaf Wandelmeneer er met een amechtig gereutel de brui aan. Nu is Suffie als het gaat om het reanimeren van weigerachtige apparatuur bepaald geen mietje en dus werd Wandelmeneer opengeklapt en werden draaischijfje en lensje grondig schoongemaakt. Toen dit niet hielp besloot Suffie, indachtig eerdere successen bij het jumpstarten van eigen en anders witgoed, tot een spoedoperatie waarbij het kwetsbare hart van Wandelmeneer werd blootgelegd. Helaas zag Suffie daar slechts zijn angst bewaarheid: Wandelmeneer was overleden....

Wandelmeneer, die troost en afleiding bood tijdens bezoeken aan de tandarts, die gezelschap bood tijdens eenzame nachten in conferentieoorden en hotels en die de tijd verkortte tijdens lange reizen met trein of vliegtuig. Wandelmeneer, die Suffie jarenlang trouw volgde en zonder morren zijn diensten bewees in het Verre Oosten, Afrika, Loowoude, Oost-Europa, de Ori?nt, Beffe en de Zuidelijke IJsselmeerpolders...

In rouw gedompeld probeert men in Huize Suffie het dagelijks leven op te pakken. Suffie gaat een voorlopige verbinding maken tussen Studio Suffie en de zonnehemel, teneinde de meditatieve kracht van het zonnebadderen niet verloren te laten gaan. Ondertussen wordt gespeculeerd over de vervanging van Wandelmeneer, hetzij in de vorm van een eenvoudige Discman, hetzij in de vorm van iets dat MP3'tjes vanuit flash-geheugen afspeelt. Hoewel op dit moment het verdriet overheerst, overweegt Suffie zelfs om over te gaan tot de aanschaf van zo'n fijne iPod.

Alvorens ritueel ten vuilnis te worden gedragen, zal Wandelmeneer tijdelijk worden opgebaard op zijn eigen vertrouwde plekje in de slaapkamerkast. In ieder geval tot na de kerst. Suffinnetje mocht het maar in haar hoofd halen om op de leeggevallen plek een nieuwe doos kerstversiering neer te zetten...

Door Suffie

Maandag 03 November 2003 te 11:26 am

Geplaatst in La musique

zeven reacties

 1. Gecondoleerd. Maar naast de ipod zou ik ook eens kijken naar die nieuwe mp3-spelers van Dell.

   JW

  JW

  03-11-’03 11:46

 1. Joh, mijn condoleances hoor. Maareh….is dat echt een keuze? Welk instrumentje je wilt kopen om die mp3tjes fijn te reproduceren?….iPod tuurlijk ;-))
  Tenzij je portemeknip anders roept tuurlijk….

   TinyBear

  TinyBear

  (E-mail ) (URL)

  03-11-’03 14:32

 1. Toch vind ik ‘walkman’ beter klinken.

   WZH

  WZH

  (URL)

  03-11-’03 16:04

 1. Aha! Toevallig weet ik dat de Kerstman (of SInterklaas) ondergetekende ook een MP3-speler kado wil doen. Graag info :-)
  Overigens: Sinterklassinetje heeft een Piet die altijd korting kan bedingen…

   Marti

  Marti

  (URL)

  03-11-’03 21:08

 1. Suffie gaat Sinterklaartje daar z??r binnenkort over consulteren!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  03-11-’03 23:45

 1. Als je over iPod aarzelt ga dan ff kijken bij
  http://www.macboy.com/cartoons/ballmer/b..

   elisa

  elisa

  (URL)

  06-11-’03 19:31

 1. … ‘t lijkt wel of jij daar model hebt gestaan!

   elisa

  elisa

  (URL)

  06-11-’03 19:35

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.