Zeemansgraf

Drie reacties

Als ik voor de spiegel sta en mijn tandenborstel richting huig beweeg, kruipt er plotseling een heel klein schaduwtje naast mijn neus. Nu heb ik niets tegen schaduwen. Integendeel, in de zomer zie ik ze graag, liefst in zodanig formaat dat ik er probleemloos mijn lichaam in kan wentelen teneinde te voorkomen dat de grote gele baaierd mijn tere huidje verzengt. Maar een klein, bewegend schaduwtje duidt op een autonoom stukje leven en als er iets is wat ik niet blief dan is het wel iets dat ongevraagd langs mijn neus heen en weer beweegt.

Spiedend beweeg ik mijn hoofd richting spiegel en zie nog net een onooglijk klein spinnetje achter mijn brilmontuur verdwijnen. Met een ruk trek ik het kijkhulpstuk van mijn hoofd af om er vervolgens achter te komen dat de kleine etter spoorloos verdwenen is. Opgegaan in het niets.

spider.jpg

De volgende morgen zit ik bij te komen op de rand van het bad als er van bovenaf ineens een lijn voor mijn neus langs wordt uitgeworpen en een mij bekende geleedpotige naar beneden komt zakken. Werktuiglijk voel ik hoever de lijn naar beneden doorloopt, is het een abseiler of een tokkelaar? Greep nummer twee levert mij een draadje op waarin het kleine kreng hulpeloos heen en weer bengelt. Maar waar komt hij vandaan? Heeft hij al die tijd ergens in de badkamer gehangen, wachtend op een kans om mij te jennen? Of zou hij zich de hele nacht in mijn kapsel hebben opgehouden?

Die laatste optie maakt mij ongerust. Spinnen hebben m??r ogen dan mensen en worden geacht daar veel mee te zien. En als ik ergens de pest aan hebt dan is het wel aan bekeken worden tijdens mijn nachtelijke activiteiten. Stel dat het beest genetisch gemanipuleerd is? Of door het gat in de ozonlaag of radioactiviteit gemuteerd tot een superintelligent wezen? Stel dat ??n of ander ziek en misdadig genie de beelden in het neurale netwerkje van Shelobs kleine broertje ontsluit en de buitenwereld instuurt: Suffie die zijn buik probeert in te houden voor de slaapkamerspiegel, Suffie die vloekend batterijen uit de afstandbediening sloopt, Suffie die reutelend en hoestend een schaamhaar van zijn huig af peutert, Suffie die bij een slordig uitgevoerde Anvil een verkrampte monnikskapspier oploopt, Suffie die met een slip op ??n enkel op zijn buik in slaap valt en ronkend zijn kussen onderkwijlt....

Met een snelle handbeweging stuur ik het ellendige beest richting WC-pot en bezorg hem daar een snel zeemansgraf. Een druk op de knop en einde ceremonie...

Maar nog is mijn parano?de-schizofrene brein niet tevreden! Wel eens van re?ncarnatie gehoord? Mensen schijnen wel eens terug te komen als spinnen, waarom niet andersom? Stel dat ik over enige jaren tegen een jongeman aanloop met een prenatale wrok tegen mijn persoontje?

Misschien komt ie terug als biograaf! Dan zal Uwe Sufheid er wel niet zo goed vanaf komen....

Door Suffie

Vrijdag 21 November 2003 te 9:20 pm

Geplaatst in Het leven

drie reacties

 1. …en een zeemansgraf is dan ook een minder goed idee. Bezint eer gij begint.

   Gooly

  Gooly

  (URL)

  21-11-’03 21:33

 1. Bedoelt u niet eerder
  a. werktuiglijk
  b. ‘het parano?de brein?’
  [vernietig dit commentaar na lezing!]

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  22-11-’03 00:16

 1. @VJ:
  a. Ja
  b. Deels, ik houdt het liever op parano?de schizofrenie.
  [zou niet weten waarom… ;-)]

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  22-11-’03 11:31

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.