Suffie gaat met pensioen

Negen reacties

Het is goed om te weten dat er voor je gezorgd wordt. Dit weekend nog heeft Suffie mogen ervaren hoe het is om in een warme deken van zorgzaamheid en attentie te worden gewikkeld en wel uit een hoek van waaruit Suffie het eigenlijk niet verwacht had.

Zaterdag donderde een knap vormgegeven brochure in Suffie's bus, compleet met bijbehorend schrijven, waarin werd gesteld dat componisten en tekstdichters, die van de Vereniging Buma inkomsten ontvangen over hun auteursrechten, automatisch en verplicht deel zouden gaan nemen aan een pensioenregeling van de Stichting Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA. Niet alleen was deze regeling verplicht, maar ook nog eens gratis, daar de stichting Buma een bijdrage zou gaan betalen van 3% van de uitgekeerde inkomsten uit auteursrechten.

En laat Suffie nou net tot die kategorie behoren...

Okee, Suffie is geen Peter van Asten, Jochem Fluitsma, Henk Temming of Ellert Driessen. Maar ooit heeft Suffie wel eens wat hersenspinsels voortgebracht die zo hier en daar -live of mechanisch- werden en worden uitgevoerd. Ooit heeft Suffie dingetjes geschreven die zijn uitgezonden op radio en teevee en ooit heeft Suffie zo'n oprisping wel eens een paar keertjes voor de buis mogen playbacken.

Nu is het niet zo dat Suffie de hypotheek van zijn nieuwe woonstee heeft berekend op basis van inkomsten uit auteursrechten, maar Suffie krijgt nog steeds jaarlijks een bedrag gestort dat groot genoeg is om de jaarlijkse bijdrage aan de Buma te bekostigen ?n een extra setje snaren aan te schaffen. Geen vetpot dus en gezien de kwaliteit van het geschrevene ook zeker een vorm van rechtvaardigheid.

Toch gaat Suffie als de tijd dáár is een pensioen ontvangen, waarvan de grootte wordt bepaald door de tot op dan ontvangen inkomsten uit auteursrechten. Suffie moet nog even uitzoeken wanneer het schip met gelden gaat binnenlopen, maar Suffie raadt u echter aan om tegen die tijd in de buurt te blijven. Wellicht dat u dan van Suffie, al of niet gesteund door een eigen bijdrage uwerzijds, een biertje te goed heeft.

Of iets anders natuurlijk....

Door Suffie

Maandag 24 November 2003 te 11:20 am

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Ik moet titels hebben, anders kan ik geen verzoekjes indienen bij alle daartoe speciaal in het leven geroepen programma’s, en je weet: elke keer dat je liedje wordt gedraaid zit je weer met kromme tenen, maar tegelijkertijd staat daar een financi?le vergoeding tegenover…

   The Gaucho

  The Gaucho

  24-11-’03 15:24

 1. Ik hoop m?t U dat de Zilvervloot binnen afzienbare tijd arriveert.

  Alsook houd ik uw uitnodiging tot het aan te richten Bachanaal in gedachten!

   GRAPJAS

  GRAPJAS

  24-11-’03 15:44

 1. Doet u ook aan voorschotten?

   T-Jo

  T-Jo

  (URL)

  24-11-’03 15:58

 1. Broeaaaaahhhhhhhhhhhh! :-)

   opa-buiswater

  opa-buiswater

  24-11-’03 16:15

 1. Misschien zou u Marco Borsato eens van uw hersenspinsels moeten aanbieden. Hebt u uw schip met geld. Zingt hij eens een keer een leuk liedje.

   Paul

  Paul

  (URL)

  24-11-’03 21:35

 1. Goed idee van Paul. Frans Bauer schijnt ook heel goed te lopen…

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  25-11-’03 12:05

 1. Heppu k?ntrie geschreven, heer Suf? Da’s wel errug, hoor…

   Eric

  Eric

  (URL)

  25-11-’03 18:09

 1. @Eric: schoft…;-)

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  25-11-’03 19:07

 1. Kijk, plots is er een tipje van de sluier opgelicht. Dank Eric :D

  Vind het overigens wel een mooi streven, artiesten in een pensioen voorzien. Nu nog voor WAOers die niet reeds in een pensioen fonds zaten ..

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  30-11-’03 00:53

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.