1/12/2003

Twee reacties

Iedere dag loop ik even bij hem naar binnen om een praatje te maken, zijn advies te vragen of mijn hart uit te storten over iets wat me dwars zit. Iedere dag trekt hij de deksel van zijn droppot als ik binnenkom, luistert hij vol aandacht en interesse naar me en voorziet hij me van advies of van zijn ongezouten mening. Iedere dag lachen we samen om de dingen van de dag of mopperen over de bureaucratische beperkingen of het overheidsbeleid dat ons dwars zit.

Iedere dag vinden we onze rust met een bak koffie terwijl we babbelen over werk, thuis, vroeger of over onze collega's. Niet iedere dag, maar wel vaak nemen we een tweede bak en praten over onzekerheden, tweestrijd, frustraties, moedeloosheid en over de onzekerheid van de toekomst.

Iedere dag denk ik heel even aan de strijd die hij iedere dag moet voeren, een strijd die hij iedere dag weer aangaat, wetende dat er ooit een dag zal komen dat er geen volgende dag meer zal zijn. En iedere dag zie ik hem zegevieren en zich voorbereiden op een volgende dag vol strijd, optimisme en levenswil. En iedere dag zeg ik voor het naar huis gaan, zonder daar verder over na te denken: "Tot morgen!"

Maar vandaag sta ik er even bij stil...

Door Suffie

Maandag 01 December 2003 te 10:33 am

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Gelukkig kun je er even bij stil staan…. maar niet te vaak, dan ga je pas eng denken.

   Neneh

  Neneh

  (URL)

  01-12-’03 12:27

 1. Alle dagen? Hulde. Er bij stilstaan,
  zal de betrokkene worst wezen.
  U bent met stip gestegen.

   Stille Genieter

  Stille Genieter

  02-12-’03 01:25

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.