Terras

Negen reacties

ijsbaan.bmp

Op initiatief van een aantal horeca-exploitanten, is dit weekend in het centrum van onze schone polderstad een kunstijsbaan geopend. "Fijn!", riep Suffinnetje onmiddellijk na deze blije tijding, "dat betekent verwarmde buitenterrassen!"

Ik ben v??r! 2003 was namelijk bepaald geen makkelijk jaar voor Uwe Sufheid, maar gaat vermoedelijk wel de annalen in als het jaar met de meeste z??r dierbare terrasmomenten tot nu toe. Min of meer gedwongen door de omstandigheden, het goede weer en een overdaad aan van overheidswege opgelegde vrije tijd, heb ik dit jaar met een grote verscheidenheid aan mensen op allerlei lokaties een enorme diversiteit aan middelen tot mij genomen. Voor mij een belangrijke reden om het jaar niet zonder meer van harde schijf te wissen, maar een flink aantal van die lokaties en momenten nog eens in gedachten de revue te laten passeren:

Op de Grote Markt, waar mijn metgezellen hun honger stilden met WC-blokjes; op de Bankierbaan, waar een aantrekkelijke, jonge serveerster me "lieveling" noemde en een hand door mijn haar haalde; bij de Bloemenmarkt, waar we PDA's en GSM's syncten en voorbijgangsters keurden op borstvering, bilspanning en algehele neukwaardigheid; bij het filmmuseum, waar Georgina Verbaan wel een stoel met me wilde delen, maar geen tafel; voor de ijssalon, waar een infiltratie plaatsvond van verstandelijk gehandicapte bejaarden; op de Sloterkade, waar we vanwege plaatsgebrek een staanplaats zochten om tieten te kijken; op de Javakade, waar ik voor het eerst sinds jaren mee naar huis werd gevraagd door een vrouw waarvan ik de achternaam niet kende; op de Waalkade, waar een mede-gast mijn camera van tafel griste om een romantische foto te maken; op het Sierplein, waar ik moest ontdekken dat mijn ooit aangetrouwde, bloedmooie nichtje een schandelijk dikke reet had gekweekt; in de speeltuin, waar Kleine Suffie een schoen van zijn maatje gijzelde om die te dwingen met hem te spelen; in het Vondelpark, waar ik leerde dat een tijdje niets zeggen ook genoegelijk kan zijn; op de Rozengracht, waar ik rauwe tonijn leerde eten en een calleidoscoop kado kreeg; bij de pizzeria, waar de eigenaar bij onze komst spontaan een illegaal terras aanlegde; op het Leidseplein, waar we wegliepen vanwege de prijs van een ijsje....

Ik zie mezelf deze week al zitten, samen met Suffinnetje op een steenkoud terras, een bak hete gl?hwein voor de neus terwijl een straalkachel overuren maakt om het behaaglijk te maken. Een mooie gelegenheid om te verlangen naar de komende zomer....

Door Suffie

Zaterdag 13 December 2003 te 10:04 pm

Geplaatst in Drank & Voer, Mooi & Warm

negen reacties

 1. Dat verblindend witte reaktiedingetje doet wel pijn aan je ogen, hoor, als je net ingesteld bent op die donkere Kersttinten…

  Hoewel “analen” in plaats van “annalen” wel al een weggevertje is op wiens log je bent…. ;-)

   Eric

  Eric

  (URL)

  13-12-’03 22:25

 1. Winter eis!

   eurest from hell and back

  eurest from hell and back

  (URL)

  13-12-’03 22:40

 1. ik doe mee….met dat verlangen

   ria

  ria

  14-12-’03 00:08

 1. CiNNeR is echt volkomen verliefd op deze spectaculaire Kerstomkat!!!!!!!!! Hopelijk is het een blijvertje .. kijkt jaloers Alleen dit witte onding is nu als een vlag op een modderschuit inderdaad.

  Ow u had nog iets gezegd over terrasjes. Ik ben ook jaloers op verwarmde buiten terrassen met schaatsbaan!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  14-12-’03 03:22

 1. Eric, er zijn momenteel een aantal aankomende psychologen bezig te promoveren op mijn site…!

  Voor wat betreft de lay: ik probeer nog uit te vinden hoe ik twee verschillende commentvensters tegelijk kan laten bestaan….

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  14-12-’03 11:16

 1. Bij een goede kerst hoort sneeuw….

   Trio de Twee Wezen

  Trio de Twee Wezen

  14-12-’03 12:46

 1. zoek een terras voor suffinnetje en jijzelf dat verwamt is met zo’n heerlijk straalkacheltje.
  Das wel erg gezellig en lekker warm terwijl je het afgelopen jaar overdenkt en verlangd naar de zomer..

   Acnaib

  Acnaib

  (URL)

  14-12-’03 12:59

 1. DREIGEMENT: ik ga dit dus niet eerder lezen dan dat jij die rottige cursor hebt weggesloopt, ja? ;-)

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  15-12-’03 15:44

 1. Is al… is al…!!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  15-12-’03 16:09

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.