Koffie

Twee reacties

Tijdens het leegruimen van mijn bureau vind ik tussen twee oude roosters een briefje, zo'n geel papiertje met plakstrip dat je op je beeldscherm of op iemands voorhoofd kan plakken om er zeker van te zijn dat je iets gaat vergeten.

"Hoi (..)", staat er op. "We moeten het nog even hebben over een aantal dingetjes die uitgezet moeten worden. Strakjes samen koffie doen?" Daarna volgt een naam...

Ik probeer me voor te stellen hoe ze mijn kamer binnenwandelt, hoe ze uit de puinhopen op mijn toch niet al te kleine bureaublad een stapeltje post-it's tevoorschijn tovert, haar boodschap neerkrabbelt en vervolgens het papiertje op mijn toetsenbord plakt. Ik probeer me voor te stellen hoe ik een half uurtje later binnenkom, een nieuwe stapel paperassen neerkwak, haar briefje lees, op mijn horloge kijk en vervolgens in gestrekte draf richting koffiehoek snel.

Nu kijk ik alleen maar naar het briefje en bedenk me dat ik een stukje verleden in mijn handen heb. Een verleden dat nog geen half jaar geleden nog heden was, normaal en vanzelfsprekend. Een verleden dat nu voorgoed voorbij is, voltooid, achter de rug, rijp voor de afdeling Zoete Herinneringen....

Enkele minuten lang zit ik met het briefje in mijn handen uitgezakt achter mijn toetsenbord en probeer mezelf zes maanden terug in de tijd te plaatsen. Het was warmer, herinner ik mij. Mijn bureau was leger en mijn kop een stuk voller. Ik herinner me meer leven, meer emoties en een drukte om me heen die ik nu mis. En nu is er natuurlijk de wetenschap dat het volgende week afgelopen is....

Even twijfel ik tussen het stapeltje 'bewaren' en de papierbak. Dan plak ik het op mijn toetsenbord, doe alsof ik het voor het eerst lees, sta op en loop naar de koffiehoek.

Nu wel een stuk langzamer....

Door Suffie

Woensdag 17 December 2003 te 10:47 pm

Geplaatst in Het leven

twee reacties

 1. Oew nostalgie, zou er bijna sip van worden. Ware het niet dat u vast opnieuw een andere maar leuke tijd tegemoet gaat!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  18-12-’03 00:07

 1. Mixed feelings zo he? Sluit me aan bij Cinner.

   TinyBear

  TinyBear

  (E-mail ) (URL)

  18-12-’03 19:20

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.