Verlopen creativiteit

Negen reacties

Niet alles wat ik schrijf wordt gelezen. Dat is geen klacht over verslappende aandacht van mijn bezoekers of al te enthousiaste reageurs, maar een simpele constatering, gebaseerd op de cijfertjes die mijn logtool mij aanlevert. Volgens Movable Type, het programma waarmee ik het internet pleeg te vervuilen, heb ik tot op heden exact 900 stukjes het licht laten zien.

Die cijfers kloppen niet! Wie de moeite zou nemen mijn archieven door te spitten, zou vermoedelijk niet alleen op een ander getal uitkomen, maar bovendien ook een aantal stukjes, die wellicht nog ergens tussen de oren van trouwe lezers zouden kunnen rondgalmen, niet kunnen terugvinden.

Op zich is dat te verklaren. In de loop der tijden ben ik een aantal malen van logtool veranderd, eerst van Blogger naar Greymatter, toen naar Pivot, vervolgens naar Movable Type en als laatste intern binnen dit laatste programma van Berkeley naar MySql. Daarbij zijn stukjes verloren gegaan, deels door eigen ingrijpen omdat ze door hun expliciete actualiteit weinig meerwaarde voor het nageslacht opleverden, deels door fouten in de verschillende conversietooltjes waardoor bepaalde pronkstukken genadeloos de eeuwige logvelden werden ingejaagd. Bovendien heb ik ooit gemeend een aantal verhaaltjes te schrappen, die ik in de toenmalige tijdgeest als risicodragend of persoonlijk confronterend had bestempeld, stukjes die ik weliswaar mogelijk nog ergens uit een database zou kunnen peuteren, maar die in mijn ogen geen amusementswaarde meer opleveren.

Interessanter zijn wellicht de stukjes die ik nog in "draft" heb staan, stukjes waar ik in de afgelopen twee jaar ooit aan begonnen ben maar die om ??n of andere reden nooit het log hebben gehaald. Soms begin je geestdriftig aan een stukje, om halverwege tot de ontdekking te komen dat je de clou of je inspiratie kwijt bent, of dat je iets schrijft dat je (nog) liever niet kwijt wilt aan het Grote Publiek. Makkelijk om zo'n schrijfsel rechtstreeks de prullebak in te kieperen, maar wie wel eens bij Ome Suf thuis heeft rondgekeken weet ondertussen dat deze ernstige moeite heeft met begrippen als "weggooien", "afstand doen" en "schoon schip maken". Tenslotte, stel dat zo'n half afgebakken overblijfsel de basis blijkt te zijn van een absoluut briljant artikel dat mij in ??n klap in de top tien van literair Nederland zet?

In het kader van de Onvermijdelijke Grote Winterschoonmaak heb ik ondertussen een aantal van deze restjes nieuw leven ingeblazen en gepubliceerd, andere heb ik met pijn in het hart alsnog de vergetelijkheid geschonken. Wat overblijft is een lijstje met stukjes waarvan ik nog niet weet wat ik er mee aanmoet. Mocht iemand aan de hand van de titels een briljante inval hebben, laat het dan even weten.

Ik gooi namelijk niet graag weg, zie je....

Door Suffie

Maandag 02 Februari 2004 te 2:02 pm

Geplaatst in Het leven

negen reacties

 1. Dan moet we de titels wel helem??l kunnen zien, h?? Maarre….wie zegt dat ik niet gewoon de briljante titel inpik? ;-)

   Eric

  Eric

  (URL)

  02-02-’04 14:14

 1. Ehhh….misschien het feit dat ik 26 manieren ken om iemand met een theezakje te doden..!!!
  (Of anders een heel vieze smaak in de bek te geven… :-))

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  02-02-’04 14:20

 1. Ieks! Thee! maakt kruis met twee houten stokjes Weg! Kssst!

   Eric

  Eric

  (URL)

  02-02-’04 14:28

 1. Overlangs beksplijtende grijns

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  02-02-’04 14:31

 1. Moet je ook niet doen; is zonde!

   karin

  karin

  (URL)

  02-02-’04 19:59

 1. De draft stukjes zijn een genre op zich, en wegens noodzakelijkerwijs onbekekend, ook ten zeerste ondergewaardeerd!

   fr?d?ric

  fr?d?ric

  (URL)

  02-02-’04 23:23

 1. Zo te zien hebben deze stukjes je tegen jezelf in bescherming genomen door draft te blijven. ;-)

   Verbal Jam

  Verbal Jam

  (URL)

  03-02-’04 00:00

 1. Wow.. 26 manieren om iemand met een theezakje te doden! Dat is wel een artikel waard!!!

   CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  03-02-’04 03:52

 1. De titel ‘cool skin bukkake’ intrigeert me in hoge mate…

   Dildoman

  Dildoman

  03-02-’04 08:59

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.