Knoop

Tien reacties

Gistermorgen, bij het naar binnen gieten van de ochtendkoffie, bleek ik ineens een enorme knoop in mijn maag te hebben, een knoop die er hoogstwaarschijnlijk al langer zat maar er juist op dat moment voor koos om zijn aanwezigheid kenbaar te maken. En dat deed hij zeer overtuigend, met als gevolg dat mijn eerste bak koffie na enige tijd moest worden opgevolgd door een nieuwe eerste bak koffie...

Waarvandaan? Misschien omdat ik het al twee dagen moest doen zonder mijn Kleine Suffie, die bij een nichtje logeerde en nog nooit zolang uit ons gezichtsveld verdwenen was geweest.

Misschien kwam het door alle slagroom die ik eergisteravond op zowel conventionele als ludieke wijze naar binnen had gewerkt en die nu extra zwaar op de maag lag.

Misschien kwam het door dit stukje, dat mij ernstig confronteerde met het feit dat de tijd voortraast als de intercity Amsterdam-Eindhoven, terwijl ik zelf nog hard bezig ben te bedenken welke eindbestemming ik eigenlijk in gedachten had.

Misschien kwam het door de gigantische stapel gele briefjes met bedragen die ik in Girotel had zitten wegstampen en die onvermijdelijk mijn faillisement leken te bewerkstelligen terwijl in het nieuwe jaar een nieuwbouwhuis op de loer ligt.

Misschien omdat ik aan het eind van het jaar gedwongen ben om mijn kalme en regelmatige baantje in te ruilen voor een job waarin ongetwijfeld een veel te ernstig beroep zal worden gedaan op mijn flexibiliteit en leiderschapskwaliteiten.

Misschien het omdat ik onbewust toch terugkijk op een jaar waarin veelvoudige dalen de bijbehorende pieken aardig overstegen, een jaar waarin ik door het overleven eigenlijk niet aan leven ben toegekomen...

In ieder geval heb ik besloten dat 2004 een beter jaar gaat worden, met meer leven, meer energie, meer voorspoed en vooral ook met meer lol! Weg met centen omkeren, gedaan met nutteloze analyses, beurt met voortkabbelende beekjes, de deur uit met sleetse gewoontes en sleur, de mazzel met veiligheid en verantwoordelijkheden, weg met schijnbewegingen en toneelspelletjes. Ik wil verdomme leven! En niet zo'n beetje ook!

Vanmorgen, bij het naar binnen gieten van de ochtendkoffie, voelde ik een doordringende hoofdpijn opkomen. Waarvandaan? Dat zal me jeuken! Paracetamol erin en let's rock!

Door Suffie

Woensdag 31 December 2003 te 10:50 am

Geplaatst in Mooi & Warm

tien reacties

 1. Zo is dat, lang leve Paracetamol! Goeie jaarwisseling.

   Rick

  Rick

  (URL)

  31-12-’03 13:17

 1. Ik doe mee! Laat 2003 de klere krijgen, dan 2004 maar!

  Overigens:” (…) veelvoudige dalen de bijbehorende pieken aardig overstegen” lijkt me tegen een aantal natuurwetten ingaan…

   Eric

  Eric

  (URL)

  31-12-’03 13:31

 1. “Let’s rock!”, dat lijkt me een heel toepasselijk motto als hoofdredacteur (dat was het toch?) van een muziektijdschrift!

   CasaSpider

  CasaSpider

  (E-mail ) (URL)

  31-12-’03 14:19

 1. That’s the spirit!!!

   Marti

  Marti

  (URL)

  31-12-’03 14:31

 1. beterschap en de beste wensen voor 2004

   carla

  carla

  31-12-’03 15:39

 1. @Eric: F*ck de natuurwetten! Vanaf heden hier niet meer van toepassing!!

   Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  31-12-’03 16:13

 1. Zie je commentaar op Eric’s reactie;
  daar kom je dan vanzelf achter ! Hoe was ‘t ook weer “in mijn huidige conditie sla je niet ongestraft een halve fles Glengiddich achterover” ? Grow up, man (ook al wil je dat eigenlijk helemaal niet). Je wordt nu eenmaal allemaal ouder en dan schuift je leven automatisch mee. Wat je gehad hebt, heb je gehad. Dat is geweest. Het lijkt wel of met het verstrijken van de jaren van menig weblogger het pessimisme toeneemt. Kom op, zeg, doe eens normaal. Als ik je weblog of wat je het ook noemt zo eens bekijk, valt het allemaal wel mee met je. Je gaat een baan tegemoet die dicht tegen je hobby aanligt, kan het nog mooier ? Maak je geen zorgen over dat wat je daarin eventueel tegen komt, dat zie je dan wel weer.

  Kop op, Hr. Suf en een prettige jaarwisseling toegewenst.

   Martin

  Martin

  (E-mail )

  31-12-’03 19:10

 1. Martin: ik heb me anders voorgenomen nooit helemaal volwassen te worden. Je moet er toch niet aan denken de hele tijd normaal te moeten doen?

   Eric

  Eric

  (URL)

  31-12-’03 21:18

 1. Zeg eh, die bami van Suffinnetje is er toch wel ingebleven he?! Ik werd 31 december ook niet helemaal optimaal gezond wakker… misschien iets teveel rose in combinatie met witte port in combinatie met het al tijden aan het zuipen? Ha! Gewoon op dezelfde manier doorgaan dit jaar! Een heel goed 2004 dus!

   Luna

  Luna

  02-01-’04 00:30

 1. Het leven wordt pas leuk als je het bekende los durft laten. Nieuw is een prima uitgangspositie dus volle kracht vooruit. Have a nice year!

   elisa

  elisa

  (URL)

  02-01-’04 22:23

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.