Momenten (3) - Circvs

Drie reacties

Het dak overspant zowel het terras waarop ik zit, als de kleine winkeltjes eromheen. Vanaf mijn tafeltje heb ik zicht op een opengewerkt boetiekje dat volhangt met fleurige lentedingetjes die zonder onderbreking worden bevoeld en bevingerd door verrukt kijkende tienermeisjes. Geboeid kijk ik naar de jonge vrouw die al zeker een kwartier lang heen en weer loopt tussen de kledingrekken en het gordijn van het pashokje. Ze is net in de twintig, lange blonde krullen en een figuurtje dat iedere man met een gezonde hormoonhuishouding doet duizelen. Ik vergeet een slokje van mijn koffie te nemen en laat het koekje onberoerd.

Met een ernstig gezichtje draait ze voor de spiegel heen en weer, proevend en nadenkend, strijkend over de nieuwe spijkerstof die strak spant over haar lange benen. Dan stapt ze weg achter het gordijn en komt even later tevoorschijn in een strak, rood truitje dat delen van mijn fantasie in surrealistische kronkelingen doet veranderen. Ze kijkt, draait, trekt aan de stof, wikt en weegt. Dan vallen haar gespiegelde ogen op mij en verstijft ze. Ik kijk naar haar, zij naar mij en ik voel het bloed naar mijn hoofd schieten.

Dan frons ik mijn wenkbrauwen, klem mijn lippen op elkaar en schud zachtjes mijn hoofd, in de hoop er afkeurend uit te zien. Ze verdwijnt achter het gordijn, om even later in haar eigen kleren weer tevoorschijn te komen. Zonder me een blik waardig te gunnen rekent ze een felgekleurd stapeltje textiel af bij de kassa. Alleen het rode truitje legt ze, keurig opgevouwen, terug in de schappen. Een snelle blik, dan loopt ze weg.

Ik kijk haar na en glimlach. Tenslotte hebben we iets samen...

Door Suffie

Dinsdag 16 Maart 2004 te 10:40 am

Geplaatst in Mooi & Warm

drie reacties

 1. Oef, het klinkt bijna ranzig …

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  16-03-’04 13:18

 1. Cin, ik heb ook nooit gezegd dat ik altijd even rechtschapen ben… ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’04 13:28

 1. Hmm, dat soort voorwaarden bedoelde je dus ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  16-03-’04 15:32

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.