Bloggies

Veertien reacties

Ik ben genomineerd. Maar liefst vier keer...

Dat kan in mijn ogen maar twee dingen betekenen. Of ik word door anderen méér gewaardeerd dan dat ik zelf doe, of ik heb onder de mensen die nomineerden een aantal loyale vrienden zitten. Beide mogelijkheden brengen mij ernstig tot twijfel. Ik geloof namelijk in mijn schrijfkunst, anders zou ik niet schrijven. Maar er zijn zat mensen die in mijn ogen beter schrijven dan ik, loggers die de kunst verstaan om mij te raken, of me te vervoeren met zinswendingen en taalvondsten. Veel van die mensen vind ik niet terug onder de genomineerden en dat maakt dat ik me enigszins ongemakkelijk voel, alsof ik inval vanwege ziekte van zowel de hoofdrolspeler als zijn twee understudies...

En hoe zit het met die vrienden? Ik heb hen niet genomineerd, deels tot grote schaamte! Ik heb namelijk niemand genomineerd... Want wat is nou eigenlijk 'de beste'? Hebben we het over kwaliteit of over smaak? En hoe zit het met persoonlijke voorkeuren, waren die niet bij iedereen anders? Kan ik iemands literaire kwaliteiten los zien van hoe aardig, lief, sympathiek of aantrekkelijk hem of haar vind? En andersom, is iemand slecht omdat ik hem of haar niet lees? Of omdat ik hem eigenlijk een pisvlek vind?

Ik ken loggers die elke dag hun stinkende best doen om iets moois te cre?ren en er toch niet in slagen om zich uit het grijs op te werken. Moet je die belonen om hun inzet? Ik ken ook loggers die de zeldzame gave hebben om me in vier woorden in te pakken, maar die er om allerlei redenen niet aan toe komen om hun talenten ten volle te etaleren. Ga je deze mensen waarderen om wat ze feitelijk niet presteren, terwijl je zeker weet dat hun werk het zou verdienen?

Verkiezingen zijn nooit helemaal zuiver, omdat kwaliteit mathematisch gesproken niet meetbaar is. Er is altijd sprake van willekeur, vriendjespolitiek, demagogie, politieke correctheid, de macht der grote getallen en natuurlijk persoonlijke smaak. Je kunt geen meetlat langs een weblog leggen en kijken of hij de grootste is...

Maar hoe zit het eigenlijk met de zuiverheid van dit stukje? Staat dat hier als oprechte uiting van iemand die het hele webloggebeuren relativeert? Is het een onbewuste noodkreet van een logger die in zijn eigen onzekerheid geen raad weet met z'n nominatie? Is het toch een stille vorm van satire, waarin de draak wordt gestoken met het hele blog-gebeuren? Of is het misschien toch stiekeme aandachttrekkerij van iemand die hoopt zo toch nog een paar extra stemmetjes bij elkaar te slepen?

Ik laat het oordeel aan u over, net als het stemmen overigens... Moge de beste winnen!

Door Suffie

Dinsdag 16 Maart 2004 te 1:18 pm

Geplaatst in Het leven

veertien reacties

 1. Jammer dat de laatste twee alinea’s overbodig zijn, Suf. Laat ze weg en je krijgt van mij een 8. Maar nu ze er staan…
  Het begint te lijken op een Suffie-maniertje.

  Horzel

  Horzel

  16-03-’04 15:08

 1. Dat bedoel ik dus… ;-)

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’04 15:22

 1. Nou moet ik nodig wat zegen met mijn dyslexie, maar de tweede zin klopt niet helemaal. “Of ik wordt door anderen meer gewaardeerd dan dat ik zelf doen, …”

  U ziet uzelf volgens mij helemaal niet als aftandse invaller in de derde generatie, dan had u vast al geen weblog meer. Het betekend gewoon dat de mensen die konden nomineren hier graag lezen. Fijn toch. Neem het als compliment zou ik denken.

  Ik gok op de laatste twee, combi van draken en het stiekem best leuk vinden ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  16-03-’04 16:00

 1. Mijn hemel, en dan zelf beginnen met een ‘g’ te weinig. Excuus, de bedoeling is er :)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  16-03-’04 16:00

 1. Mierenneukerij.

  Ik wordt ..

  Het betekend ..

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gewoon overheen lezen :)

  Rolandow

  Rolandow

  16-03-’04 17:34

 1. Da’s emotie, Roland. Pure emotie..

  Suffie

  Suffie

  (E-mail ) (URL)

  16-03-’04 18:05

 1. Nomineert nooit meer ;)

  CiNNeR

  CiNNeR

  (URL)

  17-03-’04 02:43

 1. Gefeliciteerd met zulke vrienden!

  Even over die tweede alinea, en dan wel de laatste twee zinnen. Aangezien ik altijd op zoek ben naar goede schrijvers, kunt u een paar voorbeelden noemen, heer Suffie? Misschien een klein voorproefje van de Dutch Suffies 2004 voor ons? Ik ben nieuwsgierig!

  Ruben

  Ruben

  (URL)

  17-03-’04 07:19

 1. Ik wist niet eens dat er genomineerd kon worden. Zo ver lig ik er nou buiten.

  Marloes

  Marloes

  (URL)

  18-03-’04 16:27

 1. Ach ja, Dutch Bloggies dat is weer iets van ‘de meeste stemmen gelden’. Mijn stem is anders dan die van de meesten.

  Breng die favoriete webloggers gewoon onder de aandacht bij je lezers, Suffie. Vereer ze met een welgemeend en gepassioneerd stukje over hun schrijfkunsten. Krijgen ze de aandacht die zij verdienen en op een mooiere manier als het winnen van een Dutch Bloggie.

  Paul

  Paul

  (URL)

  20-03-’04 11:20

 1. Ik haat taalfouten:
  als = dan (in de laatste zin).

  Paul

  Paul

  (URL)

  20-03-’04 11:22

 1. Sommige zijn gewoon goed! Anderen echt niet! Vriend of niet

  Neneh

  Neneh

  20-03-’04 17:53

 1. Wees bij dat je zelf niet gestemd hebt. Het is nu al zo’n ik stem op jou en jij dan op mij gebeuren.

  Wat is nou de waarde van zo’n verkiezing? Surf 30 logs af en noteer de immer aanwezige blogrolls; tien tegen één dat de meest voorkomende logs in de blogrolls ook in de Bloggies hoog scoren.

  bedenkt zich net dat een dump van de blogroll database dus een snelle en eenvoudige manier is om de populariteit van logs te meten

  thefreeze

  thefreeze

  (URL)

  21-03-’04 11:49

 1. Ach…wat zal ik zeggen?

  karin

  karin

  (URL)

  22-03-’04 19:49

Leave a Reply

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stupide vraag is geen belediging voor uw intelligentie en u kunt ook niets winnen. Wel houd ik hiermee spammers buiten de deur, die meestal uit de Oekraïne of Roemenië komen en doorgaans nog nooit van Jantje Smit hebben geoord.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.