Modern entertainment

Op de parkeerplaats voor mijn deur zit Tamara in een kek en sportief koekblikautootje met haar minnaar te discussiëren over haar echtgenoot Omar, die een ernstig vermoeden lijkt te ontwikkelen dat ze al enige tijd frequent buiten de pot piest. Vriendlief beaamt het probleem, maar maakt zich geen al te grote zorgen omdat Omar het veel te druk heeft met zichzelf, daaronder begrepen zijn interesse voor Shelley die niet alleen Tamara’s beste vriendin is, maar ook volslagen immoreel en voorzien van een paar puike, aangemeten prammen.

Ze nemen een aantal scenario’s door om de onvermijdelijke crisis af te wenden, variërend van botweg stoppen met elkaar ontmoeten tot afwachten waar het schip strandt. Mocht het helemaal mis lopen dan is vriendlief altijd bereid om zich zo af en toe ook over de kinderen te ontfermen, althans over de jongste, omdat er ongetwijfeld een moment gaat komen dat Omar er achter komt dat deze helemaal niet op hém lijkt.

Het onderwerp echtscheiding komt voorbij, maar Tamara’s geliefde vindt het eigenlijk wel mooi zoals het nu loopt, bovendien snapt hij dat Tamara niet zit te wachten op het opgeven van haar huidige riante levensstijl. En dus krijgt Tamara vooral tips over hoe deze affaire onder de pet te houden: geen pakjes condooms in huis laten slingeren, maar ook vooral niet in de auto. Geen dubbelzinnige reacties meer op Facebook, Insta of Snapchat. Regelmatig seks hebben met Omar om hem niet argwanend te maken. Na of voor het vreemdgaan even naar de sportschool, dat is namelijk te verifiëren en verklaart waarom er nog even moet worden gedoucht. En als laatste, geen digitale sporen achterlaten op Whatsapp en Outlook, maar ook niet te rigoureus wissen, want dat valt op.

Ik sta nog even in dubio of ik naar buiten moet lopen met nog een extra tip: als je in de auto met je vriendje gaat zitten bellen omdat dit thuis niet kan, ga dan in een andere wijk staan of zet je bluetooth uit. Die grote speakers in die blikken deurtjes hoor je namelijk in de hele straat en dat geldt niet alleen voor muziek.

Maar ik doe het niet. Dit is namelijk topentertainment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *